Pikaluotto pitkällä maksuajalla

Etsitkö lainaa jota ei tarvitse maksaa heti takaisin. Oletko valmis maksamaan hieman enemmän siitä, että saat maksaa lainaasi takaisin hitaammin? Me listasimme useita vaihtoehtoja, joissa on mahdollisuus maksuvapaisiin kuukausiin ja pitkiin maksuaikatauluihin. Katso alapuolella olevasta listasta itsellesi sopiva lainapalvelu ja siirry hakemaan lainaa yhdellä klikkauksella. Voit parhaimmillaan saada pienelle lainallesi jopa 4 vuotta takaisinmaksuaikaa, päätös riippuu tietysti täysin luotonantajasta.

5/5

Lainasumma
1 – 4000 €

Laina-aika
3 – 54 kk

Korko
0 – 20%

Siirtoaika
Tänään 16:30

5/5

Lainasumma
100 – 10000 €

Laina-aika
8 – 80 kk

Korko
13,9 – 19,9%

Siirtoaika
Tänään 16:30

5/5

Lainasumma
4000 – 10000 €

Laina-aika
36 – 84 kk

Korko
20%

Siirtoaika
Tänään 16:30

5/5

Lainasumma
500 – 5000 €

Laina-aika
6 – 60 kk

Korko
20%

Siirtoaika
Tänään 16:30

5/5

Lainasumma
100 – 5000 €

Laina-aika
12 – 34 kk

Korko
19,9%

Siirtoaika
Tänään 16:30

Haluatko tutustua tarkemmin luotonantajiin? Katso pikaluottovertailu

Miksi valita pidempi takaisinmaksuaika?

Moni haluaa joustavuutta lainan takaisinmaksuu vaikka se maksaisi hieman enemmän. Tyypillisesti pikaluottojen takaisinmaksuajat ovat joitakin kuukausia, mutta on myös mahdollisuus pidempiaikaisiin lainoihin. Suosituimpia lainapalveluita tähän tarkoitukseen ovat Ferratum, ja OmaLaina. Esimerkiksi 1000 € laina on mahdollista maksaa takaisin 36 kuukauden takaisinmaksuajalla. Muista kuitenkin olla tarkka, kun lasket takaisinmaksua kulut ja korot saattavat yllättää jos laina-aika on pidempi.

Pisin lainan takaisinmaksuaika joka voidaan vakuudettomille neistä haettaville lainoille myöntää on 15 vuotta, joissakin yksittäisissä tapauksissa se voi olla jopa 20 vuotta. Jos tätä maksuaikataulua verrataan perinteisiin pankkeihin on eroa siltikin jopa 5 – 10 vuotta, koska vakuudellisia pankkilainoja voidaan myöntää jopa 25 – 30 vuoden takaisinmaksuajalla joka kuulostaa jo uskomattomalta.

Takaisinmaksuajan suhteen kannattaa kuitenkin miettiä, että haluaako viettää koko elämäänsä velallisena etenkin jos jo asuntolaina tuntuu painavan päälle. Pieni laina on parhaimmillaan paras apua arjen nopeisiin tarpeisiin, mutta pitkällä aikavälillä varsin huono rahoitusmuoto.

Pikaluotto vai joustoluotto tässä tapauksessa?

Riippuu tietysti täysin mitä lainanhakija haluaa. Joustoluotto tarjoaa käyttöön luottotilin, jonka puitteissa voi tehdä nostoja aina kun tarvitsee näin ollen takaisinmaksu on hyvinkin joustavaa. Pikaluotto puolestaan useimmiten on pieni kertalaina, joka maksetaan takaisin muutamassa kuukaudessa. Lainaa pitkällä maksuajalla on helpompi saada yli 1000 euron lainoille kuin sitä pienemmille. Jos et ole varma takaisinmaksuajasta, muista että lainatarjouksen pyytäminen on maksutonta eikä sido sinua mihinkään.

Useat pikaluotot tarjoavat korotonta lainaa uusille asiakkaille ensimmäisen kuukauden ajan. Näissä maksimi laina-ajan pituus on noin 60 vuorokautta. Kannattaa käyttää tarjoukset ensin jotka löydät myös sivuiltamme.

Miten pikaluotto eroaa muista lainoista pitkän maksuajan suhteen?

Teoriassa pikaluotto on nimensä mukaisesti tarkoitettu nopeaan ja lyhyellä aikataululla takaisinmaksettavaan lainaan, mutta lainatuotteen nimestä huolimatta jokaista lainatyyppiä on mahdollista hakea pitkällä takaisinmaksuajalla.

Yleensä kuitenkin puhutaan kulutusluotoista tai joustoluotoista, kun takaisinmaksuajat ylittävät useamman vuoden. Etenkin joustoluotoissa lainan lyhentäminen tapahtuu täysin asiakkaan omalla aikataululla, mutta kuitenkin vähintään luotonantajan vaatimin minimilyhennyksin jotka luotonantajasta riipuen ovat yleensä 10 – 15 prosentin luokkaa avoimesta lainasaldosta.

Parhaat pitkän maksuajan lainat löydät tällä sivulla olevasta taulukosta, jossa on otettu huomioon myös palvelusta saadu keskimääräiset lainojen korot.

Pikalainat pitkällä maksuajalla ovat tätä päivää

Nykyään tuntuu olevan trendinä pitkät jopa yli 15 vuoden lainan takaisinmaksuajat huolimatta siitä, että laina on sitä kalliimpi mitä kauemmin lainaa maksetaan takaisin.

Tämä ilmiö näkyy selkeästi myös perinteisten pankkien ulosmaksamissa lainoissa, joissa keskimääräinen laina-aika jopa pienemmissä lainasummissa on jopa useita vuosia.

Luotonantajien on jopa pakko tarjota kaikki pikalainat pitkällä maksuajalla yksinkertaisesti, koska korkoprosenttin ja muut lainasta perittävät palkkiot ovat määrätty niin pieniksi että lainaaminen saattaisi muutoin olla kannattamatonta.

Yrityslainoissa tätä ilmiötä ei kuitenkaan ole vielä nähtävissä, sillä pisimmät maksuajat yrityspuolella ovat yleensä vain muutamia vuosia ja kaikkein yleisimmin vain muutamia kuukausia ellei jopa päiviä.

Vertailemme lainoja, joiden minimi laina-aika on 3 kuukautta ja maksimi laina-aika on 180 kuukautta. Lainatuotteet on mahdollista maksaa takaisin myös aikaisemmin, ilman ylimääräisiä korkokuluja. Todellinen vuosikorko riippuu valitusta lainatuotteesta, lainasummasta sekä laina-ajasta, ja se voi olla välillä 4% ja 30%. Lainaesimerkki: Kun 10 000 € laina maksetaan takaisin 5 vuodessa, takaisinmaksettava kokonaissumma on 12 866,64 €. Kuluja syntyy siis 2 866,64 € ja todellinen vuosikorko on 10,91 %.

Ⓒ Pikaluottonetistä.fi 2020 – Hae pikaluottoa netistä heti tilille Käyttöehdot