Kertaluotto

Kertaluotto termiä käytetään kuvaamaan moderneja kulutukseen tarkoitettuja vakuudettomia lainoja, joita saa haettua nopeasti suoraan netistä. Kertaluottoa voi hakea aina muutamasta sadasta eurosta jopa kymmeniin tuhansiin euroihin asti.

Alapuolelta löydät kaikki suosittelemamme luotonantajat, jotka tarjoavat kertaluottoja asiakkailleen. Olemme listanneet vain luotettavat ja turvalliset Finanssi- ja rahavalvonnan alaiset luotonantajat tai lainanvälittäjät.

1000 - 60 000 €
Lainasumma
1 - 15 vuotta
Laina-aika
4,5 % - 30,6 %
Todellinen vuosikorko
Erittäin nopea vastaus
Esimerkki lainan kustannuksista: luoton ollessa 10.000 € ja takaisinmaksuajan 5 vuotta on kuukausierä 232,5 €. Kuukausierä sisältää 5 € kuukausittaisen laskutuslisän ja 90 € avausmaksun. Lainan kokonaiskustannus on tällöin 13 951 €. Nimelliskorko on 12,60 % ja todellinen vuosikorko 14,9 %.
100 - 60 000 €
Lainasumma
1 - 15 vuotta
Laina-aika
4,19 % - 30,6 %
Todellinen vuosikorko
Erittäin nopea vastaus
Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 6,26% laskettuna tyypilliselle lainasummalle 10000€, kun takaisinmaksuaika on 5 vuotta, tilinhoitomaksu 5€, avausmaksu 0€ ja esimerkkikorko 5,0%. Takaisinmaksettava summa on tällöin 11 623€, eli 193,71 €/kk.
1000 - 60 000 €
Lainasumma
1 - 15 vuotta
Laina-aika
4,5 % - 38 %
Todellinen vuosikorko
Erittäin nopea vastaus
Esimerkkikorko: Luoton ollessa 15 000€, 6v. laina-ajalla, on kuukausierä 270€. Tällöin luoton kokonaiskulut on 19 468€, nimelliskorko 9% ja todellinen vuosikorko 9.38% (sis. 0€ laskutuslisän ja avausmaksun 0€).
1000 - 60 000 €
Lainasumma
1 - 15 vuotta
Laina-aika
4,5 % - 38 %
Todellinen vuosikorko
Erittäin nopea vastaus
Esimerkkikorko: Luoton ollessa 15 000€, 6v. laina-ajalla, on kuukausierä 270€. Tällöin luoton kokonaiskulut on 19 468€, nimelliskorko 9% ja todellinen vuosikorko 9.38% (sis. 0€ laskutuslisän ja avausmaksun 0€).
100 - 10 000 €
Lainasumma
8 - 80 kuukautta
Laina-aika
13,9 % - 38 %
Todellinen vuosikorko
Erittäin nopea vastaus
Todellinen vuosikorko (APR) 1 500 euron lainalle 29,6 %. Laskelmassa huomioitu korko 19,9 %, lainanhoitokulu 4,50 euroa kuukaudessa. Lainan ja lainakustannusten yhteismäärä 1 720,54 euroa, kun maksueriä 12 ja maksuerä 143,38 euroa kuukaudessa.
500 - 60 000 €
Lainasumma
1 - 15 vuotta
Laina-aika
4,95 % - 38 %
Todellinen vuosikorko
Erittäin nopea vastaus
Esimerkki: nimelliskorko on 5.90% ja todellinen vuosikorko 6.06%. Lainan kokonaiskustannus on tällöin 19 884 €. Huomioithan, että tähän ei ole laskettu mukaan mahdollisia avaus- tai tilinhoitomaksuja.

Kertaluotto sopii myös suurempii tarpeisiin

Kertaluottojen etu on se, että ne maksetaan hakijan tilille yhdellä kertaa. Tällöin lainanhakijan ei tarvitse itse aktiivisesti etsiä uutta lainaa, hakea lainan korotusta tai kirjautua palveluihin erikseen nostamaan lisää lainaa.

Kertalainat ovat pääsääntöisesti huomattavasti edullisempia kuin jatkuvat luotot, joissa ylimääräisiä kustannuksia syntyy nostojen ja hallinnointipalkkioiden yhteydessä.

Kuitenkin myös kertaluottojen hinnoissa on eroja, jonka takia Pikaluottonetistä on listannut kaikki parhaat kertalainat allekkain, jolloin hakijan on helppo vertailla sopivia lainantarjoajia keskenään.

Kuka voi hakea kertaluottoa?

Kertaluottoa tai kertalainoja voi hakea Suomessa kuka tahansa 18-vuotta täyttänyt oikeustoimikelpoinen henkilö, jolla on vakituinen osoite Suomessa ja jolla ei ole voimassa olevia maksuhäiriömerkintöjä.

Jokainen luotonantajat asettavat itse omat kriteerinsä lainanhakijoiden suhteen ja voimmekin kokemuksesta sanoa, että näiden välillä on hurjia eroja. Korkeimmat kriteerit omaavat pankit saattavat edellyttää korkeita säännöllisiä tuloja ja jopa 25 vuoden ikärajaa.

Nykyään yhä useampi luotonantaja on alkanut vaatimaan asiakkailtaan vähintään 21 vuoden ikärajaa, jolloin voidaan paremmin varmistua hakijan maksukyvystä suurempiin lainoihin.

Olemme kuitenkin ottaneet tämänkin asian huomioon, jonka takia listauksestamme löytyy lainapalveluita, jotka soveltuvat myös nuoremmille lainanhakijoille.

Kertaluoton hakeminen netistä

Suomessa vakuudettomia lainoja on erittäin helppo hakea netistä verrattuna moneen muuhun maahan. Myöskään kertalainat eivät ole poikkeus.

Kertalainan hakeminen tapahtuu kokonaisuudessaan verkossa:

  1. Aloita vertailemalla sivustollamme olevia luotettavia ja turvallisia luotonantajia.
  2. Valitse niiden joukosta mielestäsi paras tai parhaimmat ja siirry täyttämään ja lähettämään lainahakemus näihin palveluihin.
  3. Jos et ole aivan varma, mikä luotonantaja kannattaa valita – suosittelemme käyttämään lainanvälittäjiä apunasi. Nämä lainanvälittäjät toimittavat lainahakemuksesi yhdellä kertaa jopa 25 pankille ja rahalaitokselle, jolloin saat useamman tarjouksen.
  4. Lopuksi, kun lainapäätös on hyväksytty – allekirjoita lainasopimus verkossa verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

Kokonaisuudessaan koko lainanhakuprosessi vie korkeintaan muutaman minuutin ja saat useimmiten vastauksen heti. Rahatkin maksetaan yleensä vain minuuttien kuluessa lainasopimuksen allekirjoittamisesta ja korkeintaan muutaman päivän kuluessa, mikäli luotonantajalla on eri pankki.

Kertaluotto ilman vakuuksia

Lähtökohtaisesti kaikki yksityiset rahalaitokset, jotka toimivat verkossa myöntävät vakuudettomia lainoja, jotka eivät vaadi takaajia.

Perinteiset pankit edellyttävät lainanhakijoilta liudan tositteita ja dokumentteja. Tästä johtuen lainapäätösten saaminen voi pahimmillaan viedä jopa viikkoja.

Näin ollen vakuudettomista lainoista on tullut erittäin suosittuja rahoitusvaihtoehtoja tilanteissa, joissa tavalliset pankit eivät myönnä lainoja tai, jos lainalla on erityisen kiire.

Tältä sivustolta voit hakea vakuudettomia kertaluottoja, jos haluat hakea vakuudellisia kertaluottoja, joiden korko on todennäköisesti sama tai vain hieman alhaisempi voit siirtyä esimerkiksi OP:n, Nordea:n tai muun vastaavan pankin palveluun.

Mitä eroa on kertaluotolla ja kertalainalla?

Näillä kahdella lainatermillä tarkoitetaan samaa asiaa, eli kerralla tilille maksettavaa lainaa.

Tyypillisesti kuitenkin luotosta puhuttaessa viitataan joustavaan luottotiliin tai muuhun jatkuvan rahoituksen palveluun, jossa rahaa tulee aina erikseen nostaa omaan käyttöönsä.

Sen sijaan tavallinen laina voi viitata mihin tahansa rahoitustuotteeseen, jota haetaan joko verkosta tai pankin konttorilta.

Jos et edelleenkään ole varmaa, minkälaista lainaa olet hakemassa. Suosittelemme sinua käyttämään lainanvälittäjää lainanhakemisen tukena. He auttavat sinua kilpailuttamaan lainasi useamman pankin kesken ja tarjoavat ystävällistä asiakaspalvelua pyrkien löytämään sinulle parhaimman lainavaihtoehdon.

Hae kertalainaa heti ilman liitteitä

Yleensä pankit edellyttävät lainanhakijoilta liitteitä vähintäänkin palkka- tai eläketodistuksesta, mutta näin ei vakuudettomien lainojen kohdalla ole. Miksi?

Koska monet pienempiä vakuudettomia lainoja tarjoavat luotonantajat käyttävät ruotsalaista Instantor palvelua, joka tekee analyysin tilisi menojen ja tulojen osalta ja antaa luottoluokituksen perustuen haalimaansa dataan. Digipankit tekevät tarjouksen tämän luottoluokituksen pohjalta.

Mitä paremman luottoluokituksen Instantor antaa, sitä edullisempaa lainaa sinulle tarjotaan. Voit myös halutessasi hakea lainaa yhteishakijan kanssa, jolloin tarjoukset ovat entistäkin parempia.

Jos päätät käyttää apunasi lainanvälittäjää, saat tarjoukset usealta pankilta ja rahalaitokselta ilman, että sinun tarvitsee toimittaa lainahakemuksen yhteydessä ainuttakaan liitettä. Huomaa kuitenkin, että etenkin suurempien lainojen kohdalla luotonantajat saattavat vielä sopimuksen allekirjoituksen yhteydessä vaatia tulo- tai palkkatositetta.